Avrupa’ya düzensiz göç akını sürüyor: 305 göçmen daha kurtarıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Avrupa’ya düzensiz göç akını sürüyor: 305 göçmen daha kurtarıldı

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Akdeniz’de zor durumdaki tekneden 305 düzensiz göçmeni kurtardı. İtalya’ya 2021 boyunca deniz yoluyla 67 binden fazla göçmen gelmişti.


Web Banner

İtalya Sahil Güvenliğinden yapılan açıklamada, İtalyan kıyılarının 20 mil açığında 15 metre uzunluğundaki bir teknede bulunan göçmenler için gece saatlerinde 2 sahil güvenlik devriye botu tarafından kurtarma operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, kurtarılan 305 düzensiz göçmen arasında 17 kadın ve 6 çocuk olduğu bildirildi.

Öte yandan, İtalya merkezli Mediterranea Saving Humans isimli STK, Akdeniz’de farklı operasyonlarda kurtardığı 206 göçmeni tahliye etmek üzere İtalya’dan güvenli liman çağrısına yanıt beklemeye devam ediyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) isimli STK’ye ait Geo Barents gemisinin de Libya açıklarında kurtardığı göçmen sayısı 439’a yükseldi.

– AKDENİZ’DEKİ DÜZENSİZ GÖÇ SORUNU

Akdeniz’in İtalya, Malta ve Libya arasında kalan bölgesi, son yıllarda Afrika’dan Avrupa’ya geçişte sık kullanılan düzensiz göç rotalarından biri olarak öne çıkıyor.

Sonbahar ve kış aylarında deniz ve hava koşullarının iyi seyrettiği günlerde söz konusu güzergahta göç hareketliliği yoğunlaşıyor.

Denizde yardım çağrısı yapan düzensiz göçmenleri, bazı Avrupalı devletler yerine Avrupa menşeli STK’ler kurtarıyor.

Akdeniz’i geçebilen ya da kurtarılan göçmenlerin Avrupa’da ilk ayak bastıkları yer, İtalya’nın Kuzey Afrika’ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası ya da Malta oluyor.

Web Banner
Web Banner