Altında tarihi zirve sonrası sert düşüş! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Altında tarihi zirve sonrası sert düşüş!

Bu haber 03 Şubat 2023 - 16:12 'de eklendi ve 173 kez görüntülendi.

Altın, Fed’in agresif faiz artış döngüsünün sona ermek üzere olduğuna işaret eden sinyallerin ardından güç kazanmıştı. Spot piyasada altının onsu 1.957 doların üstünü test etmişti. Gram altın ise Fed kararı ve yorumları sonrası büyük bir sıçrama yaparak 1.185 TL ile rekor kırmıştı.

Çarşamba akşamı sona eren Fed toplantısı sonrasında 25 baz puanlık faiz artış kararı çıkmış ve Powell’ın daha az şahin olunacağına dair verdiği sinyaller değerli metale olan talebin destek görmesini sağlamıştı.

Gram altın bu sabah saatlerinde tarihi zirveden dönerek sert düşüş yaşadı. 1185 TL seviyesinin üstünü gören gram altın bu sabah saatlerinde 1154 liraya kadar geriledi.

“HIZLI VE SERT BİR DÜŞÜŞE SEBEP OLDU”

IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde şu ifadelere yer verildi: “Ons altın 1948 direncini bir kez daha denemiş olmasına rağmen günlük mum kapanışları bu bölgenin pek fazla üzerine çıkamadı. Günlük grafikte görülen teknik uyumsuzluk ile birlikte dün ABD Dolar Endeksi’nde toparlanma yaşanması, sarı metalde hızlı ve sert bir düşüşe sebep oldu.

Dün gerçekleşen günlük kapanış ile birlikte, sarı metal 13 günlük ortalamanın altında kapanış gerçekleştirdi. Haftanın son işlem günü itibariyle bizim için kısa vadede bu ortalamanın neresinde kalacağı merak konusu olacak.

13 günlük ortalama altında günlük mum kapanışı devam ederse sarı metaldeki düzeltmeler derinleşebilir ve tekrar 1895 desteği gündeme gelebilir. 1895’in kırılması haftalık görüntüde 1825 gündeme gelebilir.

13 günlük ortalama üzerine tekrar çıkması halinde olası tepkilerin devamı izlenecek ve tepedeki bölge olan 1948 seviyesi tekrar gündeme gelecektir.”

 

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN