Altın yükselişini sürdürecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Altın yükselişini sürdürecek mi?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Uzmanlar kısa vadede 1900-2000 dolar bandında gidip geleceğini ama uzun vadede güç kazanacağını belirtiyor.

Bu haber 15 Eylül 2020 - 11:04 'de eklendi ve 109 kez görüntülendi.

Altın fiyatlarındaki hareketliliği değerlendiren Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge, “Altının bir çok dinamiği bulunuyor. Öncelikle altın kötü haberden destek bulur. Bu pandemi sürecinde diğer varlıklardan ciddi bir şekilde ayrışan altın olmuştu. Şuanda aşı ile ilgili haberler altının önündeki en büyük sorun olarak görülüyor. Altında hala yükseliş trendinin içindeyiz ama ons altın 2000 doların üzerine gitmekte zorlanıyor ve 1900-2000 dolar arasında bir sıkışma yaşıyor. Aşı ile ilgili olumlu beklentiler her gün arttıkça altındaki baskının arttığını görebiliriz. Öte yandan hem yurt dışında doların değer kaybetmeye aday olması, Euro/dolar paritesinin 1.19 seviyelerinde ve dolar endeksi 93 seviyesinin altında olması baskıyı artırıyor. Önümüzdeki günlerde Euro/dolar paritesi 1,20’lerin üzerine çıkar ise altında güçlenme 2000 bin dolarlara kadar sürebilir” dedi.

Uzun vadede altının güç kazanacağını ifade eden Tözge, “Unutmamamız gereken bir diğer konu ise Fed. Fed diğer piyasalar için olduğu gibi altın içinde çok önemli. Uzun süre güvercin kalacak veya faizlere hiçbir şekilde dokunmayacak bir açıklama altın fiyatlarına destek verecektir. Ama altında 1400 dolarlardan 2075 dolarlara kadar o kadar güçlü bir yükseliş yaşadık ki, bu kısa vadede yaşanan rallinin bir düzeltmesini, sıkışmasını yaşıyoruz. Bir ay gibi bir sürede altın fiyatlarının 1900-2000 dolar bandında gidip geleceğini düşünüyorum ama uzun vadede altında yönün halen yukarı yönlü olduğunu düşünmekteyim” ifadelerini kullandı.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN