AKUT ‘Güvendeyim’ uygulaması nedir? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

AKUT ‘Güvendeyim’ uygulaması nedir?


Web Banner
Geçtiğimiz günlerde art arda meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar, deprem ile ilgili çok yönlü bir araştırma yapıyor. Deprem sonrasında haberleşme önemli bir durum. Yaşanan haberleşme probleminde nasıl hareket edeceğini araştıran vatandaşlar için AKUT’un ‘Güvendeyim’ uygulaması ile tanıştı. Telefon sahibinin yakınlarına telefonun konumuna göre kişinin güvende olunduğuna dair kısa mesaj (SMS) gönderen bir uygulama olan Akut ‘Güvendeyim’ nasıl kullanılır? İşte uygulama ile ilgili merak edilenler…
AKUT GÜVENDEYİM UYGULAMASI NEDİR?
AKUT Güvendeyim, yakınlarınızın telefonuna tahmini konumunuz ve güvende olduğunuza dair kısa mesaj (SMS) ileten bir uygulama. AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Genel Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. tarafından geliştirilen Güvendeyim; deprem, sel ya da diğer acil durumlarda sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirmenizi sağlar. Böylece baz istasyonları meşgul edilmez ve afetten zarar görenler kolayca cep telefonları ile arama yapabilir.
AKUT GÜVENDEYİM NASIL KULLANILIR?
AKUT Güvendeyim uygulaması, iPhone ve Android telefonlar için mevcut. App Store veya Google Play Store’dan AKUT Güvendeyim ismini aratıp, uygulamayı telefonunuza indirin ve yükleyin. Uygulamayı kullanabilmek için ilk olarak ayarlar kısmına girmeniz ve en az 1 kişinin telefon numarasını kaydetmeniz gerekiyor.
Numarayı kaydettikten sonra ‘Güvendeyim’ butonu aktif hale geliyor. Deprem, yangın ya da farklı bir acil durumda butona bastığınız takdirde eklenen telefon numarasına tahmini konum ve güvende olduğunuza dair kısa mesaj yollanıyor. Güvendeyim uygulamasını indirmek ve numaraları eklemek dışında internet bağlantısına ihtiyacınız yok. Güvende olduğunuza dair mesajın gidebilmesi için kısa mesaj yani SMS hakkınızın olması gerekiyor.

Web Banner
Web Banner