Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Duyurdu: O Uygulama 30 Haziran’a Uzatıldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Duyurdu: O Uygulama 30 Haziran’a Uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla, “Normalleşme Desteği” 30 Haziran 2021’yılına kadar uzatıldığını, 3 ay yararlanma süresini 6 aya çıkarıldığını duyurdu.


Web Banner

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, İşsizlik Sigortası Kanunu’nun geçici 10, 19, 21 ve 26. maddelerindeki bazı sürelerin uzatılmasına dair karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kovid-19 iş gücü piyasasına etkilerini en aza indirmek ve istihdamı desteklemek için Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun’un yürürlüğe girmesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla süresi uzatılan teşvik ve desteklere dair yazılı açıklama yaptı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, şunları söyledi:

“Uygulanmakta olan Normalleşme Desteği Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararıyla 30 Haziran 2021 yılına kadar uzatıldı, 3 ay olan yararlanma süresi 6 aya çıkarıldı.

Normal çalışma düzenine geçen iş yerlerimiz için Normalleşme Desteği adı altında desteklerimizi sürdüreceğiz. İstihdamı korumaya devam edeceğiz.

İstihdamın korunması ve artırılması kapsamında işverenlere prim ve vergi desteğini düzenleyen İlave İstihdam Teşviki süresi 31 Aralık 2022 yılına kadar uzatıldı, bu teşvik ile bir önceki yılın ortalama sigortalı sayısına ilave istihdam edilenler için sağlanan prim desteği uygulaması devam edecek.”

Bayan, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşvikini söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, bu teşvikin süresi 31 Aralık 2022′ yılına kadar uzatıldığını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, İstihdam Kalkanı ile istihdamın korunması ve artırılması noktasında alınan bu tedbirlerin çalışanlara, iş arayan vatandaşlara ve işverenlere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Web Banner
Web Banner