Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e Süleyman Soylu’nun Açıklaması Soruldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e Süleyman Soylu’nun Açıklaması Soruldu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. Bakan Gül, AYM’nin Enis Berberoğlu için ikinci defa verdiği hak ihlali kararı hakkında, “Kararlar uygulanmak için vardır.


Bakan Gül, Bakan Soylu’nun tepki gösterdiği, annesine yönelik hakaret içerikli paylaşımla alakalı soruya, “İçişleri Bakanımızın validelerine yapılan insanlık dışı saldırıyı, ifadeleri lanetliyorum.

Alçak ifadeleri kullanan kişinin hukuk önünde hak ettiği cezayı bulacağına inanıyorum. Bu konuda yasalarla alakalı ihtiyaçlar olduğu takdirde değerlendirmeler elbette yapılır.”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün açıklamaları:(AYM’nin Berberoğlu kararı) Bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır.

Hukuk devletinde kurallar, hukukun emrettiği hükümler geçerlidir. AYM’nin kararları çerçevesinde olması gereken budur, kararların da uygulanması gerekir.

Adaletin gözü bağlıdır. Kimsenin o gözün açılmasına izin vermemesi gerek. Hak neyse, hukuk neyse onun yerine getirilmesi hukukun gereğidir.

(Bakan Soylu’nun annesine yönelik hakaret içerikli paylaşım) Bayanların onuru her şeyin üstünde. Anneler başımızın tacı.

İçişleri Bakanımızın validelerine yapılan insanlık dışı saldırıyı, ifadeleri lanetliyorum.

Alçak ifadeleri kullanan kişinin de hukuk önünde hak ettiği cezayı bulacağına inanıyorum.

Bu konuda yasalarla alakalı ihtiyaçlar olduğu takdirde değerlendirmeler elbette yapılır.