Açık Lise Sınav Giriş Belgesi Sorgulama Sayfası « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Açık Lise Sınav Giriş Belgesi Sorgulama Sayfası


Web Banner

Koronavirüs nedeniyle daha önce ertelenen Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi 2. dönem sınavları için geri sayımda sona gelindi. Sınavlar 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacak. Peki sınav giriş belgesini nereden çıkartırım? AÖL sınavları ne kadar sürer?

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ DUYURUSU

MEB tarafından geçtiğimiz Salı günü yayımlanan duyuruda 2. dönem sınavları için giriş belgelerinin erişime açıldığına yer verildi. ” 2019-2. DÖNEM SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANMIŞTIR. ” ifadeleri ile yayımlanan duyuruda şu görsel paylaşıldı:

SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Sınav giriş belgesini almak isteyen adaylar aşağıdaki linke tıklayarak sınav giriş belgesini çıkarabilir.

http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx

SINAVLAR BAŞLIYOR

Yüz binlerce Açıköğretim Lisesi öğrencisinin katılımı ile gerçekleşecek Açıköğretim Lisesi 2. dönem sınavlarında ilk oturum 25 Temmuz günü başlayacak. Sınavlar 26 Temmuz günü de devam edecek ve 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 2. dönem sınavları bu şekilde tamamlanmış olacak.

CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKANLAR NASIL GİRECEK?

MEB tarafından yayımlanan duyuruda cezaevinden izinli çıkanlar için “31/07/2020 Temmuz  tarihine kadar cezaevinden izinli çıkan Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri 25-26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi 2.Dönem sınavına  geçerli kimlik belgeleri yerine T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ilgili Kurumlarınca verilen “izin belgesi” ile girebileceklerdir. Ayrıca, “izinden döneceği tarih: 31.05.2020″ olarak belirtilen belgelerin de 31.07.2020 tarihine kadar kabul edileceği resmi yazıda belirtmektedir. ” denildi.

Web Banner
Web Banner