EBS, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanlar Divanı online gerçekleştirildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EBS, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanlar Divanı online gerçekleştirildi


Eğitim Bir Sen  İstanbul 1 Nolu Şube  Başkanlar Divanı 18 Mart Pazartesi günü  online gerçekleştirildi.

İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mükremin Köse’nin açılış konuşmasıyla başlayan Divan’da Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Esenler, Güngören, Zeytinburnu yönetim kurulları, Egitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Kadınlar Komisyonu ve 1Nolu Şube yönetimi hazır bulundu.

Köse: “Eğitim Bir Sen zor zamanların, güzel insanların, fedakâr eğitim çalışanlarının sendikasıdır. Biz üyelerimizi sayı değil sayın biliriz, biz ülkemizi toprak değil vatan biliriz, biz insanımızı değer, öğrencilerimizi hazine biliriz. Eğitim ve eğitimcinin her soru ve sorununu önceler ve önemseriz. Biz bir milyon üyesiyle bir milyon üyesi bulunan Memur-Sen’in güçlü sesi, eğitimcilerin çarpan yüreği ve sahadaki nefesiyiz. Bizi takip yıkan bir dikili ağacı olmayan sendikalarla karıştırmayınız. Biz memleketin sorunlarına duyarlı, omurgalı, ulvî bir medeniyet sevdalı sendikayız. Kanayan bir yara gördüğümüzde sahada, üyelerimizin kötü anında vefadayız. Biz hep bir şeyler isteyen ve alan sendika değil, gerektiğinde veren sendikayız. Biz Bize Yeteriz Türkiye kampanyasına verdiğimiz destek, Vefa gruplarının mazluma ulaşmasındaki duruşumuz, Kızılay’ın kan bağışı talebine etkin katılımımız bunlardan sadece birkaçıdır. Biz  İstanbul’da en fazla üyesi olan şubeyiz.

Omuzlarımızdaki yükün bilinci ve üyelerimizin desteğiyle  her daim sahadayız. Bu başarıyı merak edenler bilsin ki biz masabaşında değil öğretmenler odasında, eğitimin nabzının attığı her noktadayız.” Divan konularının tek tek ele alındığı kurula Memur-Sen ve Egitim- Bir- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Başkan Yardımcısı Ramazan Çakıcı başından sonuna kadar katıldı. Genel Başkan Yalçın, divanda konuşulanları tek tek dinledi. Ali Yalçın; İstanbulun dinamiklerini bildiğini, sahadan gelen her katkı ve sorunu değerli bulduğunu, EBS’nin sendikacılık duruşunun sadece ülkemize değil, birçok konuda ülkelere örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Yalçın kurul üyelerinden gelen  istek, dilek, temenni ve sorunları dinledi. Divanı bilgilendirdi. Pandemi sürecindeki duruşu ve katkısı için divana teşekkür etti.

Geniş katılımın olduğu, eğitimle ilgili her konunun ele alındığı toplantı üç saat sürdü.