Yasak tanımayan müdür! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yasak tanımayan müdür!


Esenyurt Bey-Koop Ali Çebi Ortaokulu Müdürünün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere ücretsiz kitap dağıtılmasına ve yasak olmasına rağmen bir kırtasiye ile anlaştığı  fahiş fiyatlara kitap satılmasına müsade ettiği iddia ediliyor.

Ayrıca iddalar arasında, yasak olmasına rağmen Bey-Koop Ali Çebi Orta okulunda Özel sınıflar oluşturulduğu ,bu sınıflara kayıt döneminde faiş ücretlerle kayıt yapıldığı,bazı velilerin çevrede bulunan esnaflara yönlendirildiği, bu esnafların post cihazlarından kredi kartı çekimi yapılarak usulsüz kazanç elde edildiği de bulunuyor.

Velilerin bu iddiaları ilgililere iletmesi üzerine soruşturma açıldığı,ancak soruşturma dosyasının müdürün arkadaşı olan bir şube müdürüne verilmek suretiyle kapatılmaya çalışıldığı da iddialar arasında yer alıyor.

. İddialar doğru ise…

.Esnafların post cihazlarından kredi kartı çekimi yapılmış ise bu usulsüz bir işlem değilmidir?

.Bu paralar okul hesabında nasıl gösterilmiştir?

. Post cihazlarının faturası kime kesilmiştir?

.Soruların muhatabı olan müdürün arkasında kim vardır,kime güvenmektedir?

Konuyla ilgili açıklama yapan bazı veliler ise ;Söz konusu iddiaların şeffaf ve hakkaniyet içinde araştırılması kamu vicdanını rahatlatacak,Devletin güzide kurumları töhmet altında kalmayacaktır.Soruşturmanın hakkıyla yapıldığı taktirde iddiarımızın gerçek olduğu ortaya çıkacaktır dediler.

Bu vahim iddialar karşısında muhatapların nasıl bir cevap verceğini,merak ediyoruz.Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

KONUYLA İLGİLİ TARAFIMIZA ULAŞAN TEKZİP METNİNİ AYNEN YAYIMLIYORUZ

İlgili iddialar doğrultusunda yetkili makamlar tarafından Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelikleri doğrultusunda gerekli inceleme yapılmış olup subute eren bir durum olmadığı tespit edilmiştir.