81 ilde dene-yap teknoloji atölyesi kuruluyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

81 ilde dene-yap teknoloji atölyesi kuruluyor


TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için programlar başlattık. 81 ilde 100 dene-yap teknoloji atölyesi kuruyoruz dedi

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Bilim insanlarının teşvik edilmesini sağlayacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Emin adımlarla 2023 hedefine yürüyoruz. Bu yıl merhum Fuat Sezgin Hocamızın adına 5 ödül sahibini bulacak, çok çarpıcı çalışmalar dikkat çekiyor.

BU SENE BİLİM İNSANLARIMIZA 1,8 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK

TÜBİTAK 56 yıldır ülkemizin kalkınmasını destekleyecek adımlar atıyor. Geniş bir alanda atılım ve yenilikleri TÜBİTAK vasıtasıyla destekliyoruz. Bu sene bilim insanlarımıza verdiğimiz destek 1,8 milyar lira oldu.

KÜRESEL ŞİRKETLERDEN ARAŞTIRMACILAR BİZİM ALTYAPIMIZ İLE ÇALIŞIYOR

Bilim insanlarımızın ortaya koyacağı başarılar hedeflerimize ulaşmamızda çok önemli. Küresel şirketlerden araştırmacılar Türkiye’ye gelip bizim altyapımız ile çalışıyor. Bu araştırmacılar doktora öğrencilerini yetiştirecek.

Tanıtımını yaptığımız yerli otomobil gurur verici, umut verici, her türlü taktire layık bir çalışma oldu. 2022’nin sonunda seri üretime geçilecek. Bu proje otomobil üretmenin ötesinde bir vizyona sahip. Yerli otomobilde başta şahsım olmak üzere siparişleri almaya başladık.

Devrim otomobilinin önünü kestiler ancak devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.


81 İLDE 100 TANE DENE-YAP ATÖLYESİ KURULACAK

Asalak ve hastalıklı zihniyetlere teslim olmadık, olmayacağız. İlk yerli havadan havaya füzesi Bozdoğan atış testlerini başarıyla tamamladı.


Araştırmacıların serbest dolaşımını sağlamak beklentilerimiz arasında.

Bilim ve Teknoloji alanında atılan her adımı destekliyoruz. Gençlerimizi bilim ve araştırmaya yönlendirmemiz son derece önemli. Gençlerimize gerken tüm desteği vermeye devam edeceğiz.

Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için programlar başlattık. 81 ilde 100 dene-yap teknoloji atölyesi kuruyoruz.