8 dilde çeviri yapabilen akıllı maske « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

8 dilde çeviri yapabilen akıllı maske

Japonya merkezli bir şirket 8 dile çeviri yapabilen akıllı maske icat etti. Koronavirüs pandemisiyle maskeler artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Japon firması, iletişim ve sosyal mesafeyi korumak için maskelere yeni özellikler ekledi.


Web Banner

Koronavirüs salgınıyla birlikte dünya genelinde maske kullanımı zorunlu hale geldi. Japonya merkezli Donut Robotics şirketi de bu zorunluluğu fırsata çevirerek akıllı maskeler üretmeyi başardı. İletişim ve sosyal mesafeyi kolaylaştırmak için tasarlanan maskeler 8 dilde çeviri yapabiliyor.

Akıllı telefonlara yüklenen bir uygulamayla birlikte C-Face isimli akıllı maske, konuşmalarınızı anlıyor ve istediğiniz dile çevirebiliyor. Bu işlemi yaparken ayrıca üstündeki hoparlörden ses seviyesini de ayarlayabiliyorsunuz.

Akıllı maske, Japonca, Çince, Korece, Vietnamca, Endonezyaca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca olmak üzere sekiz farklı dile çevirme kapasitesine sahip. Maskeyi üreten firmanın CEO’su şu anlık maskenin önündeki deliklerin koronavirüse karşı koruma sağlamadığını söyledi. Ancak bu maskenin önümüzdeki günlerde çok konuşulacağını belirtmekte fayda var.

 

 

Web Banner
Web Banner