4 ilde eğitim kademeli başlayacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

4 ilde eğitim kademeli başlayacak


Web Banner

Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretime başlangıç planını kentleri üç kategoriye ayırarak yaptıklarını belirtti. 27 Mart tarihi itibarıyla Malatya’nın Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçeleri ile Adıyaman’ın Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde eğitim öğretime başlanacağını dile getiren Özer, “Kahramanmaraş ilimizde sadece Andırın ve Ekinözü ilçelerimizde 27 Mart itibarıyla eğitim öğretimi başlatıyoruz” dedi.

Özer, Hatay’ın Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerinde de 27 Mart’ta eğitime başlanacağını kaydetti.

Deprem bölgesinde eğitimin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda gerçekleştirileceğinin altını çizen Özer, sağlam okul sayısına göre gerekirse ikili ve taşımalı eğitim yapılabileceğini söyledi.

Dört ilde adı belirtilmeyen ilçelerdeki eğitimin başlama sürecinin ilgili valiliklere bırakıldığını aktaran Özer, ilçeler eğitime hazır oldukça duyuruların yapılacağının bilgisini verdi.

Web Banner
Web Banner