33 Kişi Yaşamını Yitirmişti: Ölümlerin Nedeni Açıklandı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

33 Kişi Yaşamını Yitirmişti: Ölümlerin Nedeni Açıklandı

Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, bu ölümlerin aşıyla alakalı olup olmadığının araştırıldığını söyledi.


Web Banner

“Norveç yetkili makamları, ülkede bir haftada bu yaş grubunda ortalama 400 ölüm bulunduğunu, aşılamanın başladığı haftadan sonra bu ölümlerde bir artış olmadığını söyledi.

Ayrıca ölenlerde kanser, kalp hastalığı gibi çok sayıda hastalığın olduğu açıklandı. Dünyada her yıl kalp hastalığından 19 milyon, kanserden 10 milyondan fazla kişi yaşamını yitiriyor.

Norveç’te sağlık otoritesi konunun detaylı inceleneceğini belirtti. Ön raporunda Bu ölümler ile aşı arasında belirgin bir ilişki yok. Tesadüfi bir durum.”

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NE AŞIYA BAĞLI ÖLÜM BİLDİRİLMEDİ

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi’nden halk sağlığı uzmanı Dr. Bahadır Sucaklı, yaşlılar arasındaki ölümlerin, aşıyla bağlantısı olduğuna dair bilimsel bir kanıt olmadığını söyledi.

“Bu ölümlerin aşı sonrası meydana gelmesinin tesadüfi olarak değerlendirilmesi söz konusudur. Mevcut aşı uygulamaları içerisinde aşıyla ilişkilendirilmiş herhangi bir ölüm Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirilmedi.”

Web Banner
Web Banner