3 üst dereceye atananların özlük hakları « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

3 üst dereceye atananların özlük hakları


Web Banner

Memurlar, kazanılmış hak aylık derecelerinin 3 üstündeki derecelere de atanabilmektedirler.

Kazanılmış hak aylık derecelerinin 3 üstüne kadar olan derecelerdeki kadrolara memurların atanması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri kapsamında mümkün olabilmektedir.

3 üst dereceye atanma

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 45 inci maddesi; 5 inci dereceden aşağı olmamak üzere, memurun kazanılmış hak aylık derecesinin 3 üstüne kadar olan derecelerdeki kadrolara atanabileceğine hükmetmiştir.

Ancak bu şekilde yapılacak atamalarda, atama yapılacak kadro derecesi ilgili memurun öğrenim durumu itibariyle yükselebileceği derecenin üstünde olamaz.

Öte yandan, memurun kazanılmış hak aylık derecesinin 3 üstüne kadar olan derecelerdeki kadrolara atanabilmesi için, memurun hizmet sınıfının, atama yapılacak kadronun hizmet sınıfı ile aynı olması da gerekir.

Bu yazımızda, yönetici kadrolarına ve 68/B maddesi kapsamında ilk dört dereceli kadrolara atanma hususuna değinilmeyecektir.

Memurlar kendi kurumlarının veya başka kurumların 5-14 derecelerdeki kadrolarına, kazanılmış hak aylık derecelerinden en çok 3 derece üstte olması şartıyla, atanabilirler. Örneğin, kazanılmış hak aylık seviyesi 9/2 olan lise mezunu memur, kendi unvanına veya atanabileceği başka bir unvana ait 8, 7 ve 6 ncı derece bir kadroya atanabilir.

Bu şekilde atananlar;

**Bulunduğu kadroda, kazanılmış hak aylık derece/kademesine denk gelen derecenin aylığını (gösterge aylığı) almaya devam eder. (Örnekteki memur, aylığını 9/2’den almaya devam eder.)

**Kademe ilerlemesi ve derece yükselmesini, kazanılmış hak aylık seviyesi üzerinden yapmaya devam eder.

**Atandığı üst dereceye  hak kazanamaz.

**Kadro unvanı değişmemiş ise maaşında herhangi bir değişiklik olmaz.

Web Banner
Web Banner