2022 AÖL 3. dönem sınav tarihi belli oldu mu, Açıköğretim Lisesi sınavları ne zaman yapılacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2022 AÖL 3. dönem sınav tarihi belli oldu mu, Açıköğretim Lisesi sınavları ne zaman yapılacak?


Web Banner

AÖL sınavı için hazırlıklar sürüyor. Öğrenciler çalışmalarını sürdürürken bir yandan da sınav tarihlerini öğrenmeye çalışıyor. Sıkça “AÖL tarihi belli oldu mu, Açıköğretim Lisesi sınavları ne zaman yapılacak?” sorusuna cevap aranıyor.

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖL 3. dönem sınav tarihi henüz belli değil. Geçen yıl sınav 3-4 Temmuz’da gerçekleşmişti. Bu yıl beklentiler Kurban Bayramı sonrası yapılacağı yönünde… Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

ÖNEMLİ DUYURU

MEB’den yapılan açıklamada “Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası diploma bilgileri, Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerindeki adres bilgilerine göre (il-ilçe), ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine aktarılmaktadır.

Bu nedenle, öğrencilerimizin ilgili mevzuat gereği kendi sorumluluklarında olan Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerindeki adres bilgilerini güncel tutmaları gerekmektedir.

Müdürlüğümüz tarafından sistem üzerinde yapılan diploma aktarımından sonra, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine öğrencilerimizden başka il ve ilçelerdeki Halk Eğitimi Merkezlerine diploma gönderim talepleri gelmektedir.

Ancak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin herhangi bir kargo anlaşması olmadığından, başka il ve ilçelerdeki Halk Eğitimi Merkezlerine diplomalarının gönderilmesini talep eden öğrencilerin kargo ücretlerini kendilerinin karşılaması gerekmektedir.” denildi.

Web Banner
Web Banner