2020 yılı asgari ücreti belli oldu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2020 yılı asgari ücreti belli oldu

Bu haber 26 Aralık 2019 - 17:05 'de eklendi ve 87 kez görüntülendi.

Milyonların merakla takip ettiği asgari ücret zammı için kritik toplantı başladı. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için son kez toplandı. Toplantı sonrası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Bakan Selçuk asgari ücretin net 2 bin 324 lira 70 kuruş olduğunu duyurdu. Bakan Selçuk’un asgari ücreti açıklamasının ardından komisyonda işçileri temsil eden Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, yapılan zammı yetersiz bularak karara muhalefet etti. Irgat, açıklamasının ardından salonu terk etti.

“ÜÇ ÇOCUKLU VE EVLİ BİRİ İÇİN 2 BİN 479 LİRA OLACAK”
Zam oranı yüzde 15,03 oldu. Üç çocuklu ve evli biri için asgari ücret 2 bin 479 lira olacak. Tüm işletmelere işçi başına asgari ücret desteği 75 lira olarak devam edecek.”

TÜRK-İŞ: KARARINIZA KATILMIYORUZ
Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın açıklamalarından satır başları:

“Biliyorsunuz bizim Türk İş olarak çalışmalarımız sonucunda çıkan açlık-yoksulluk ve yaşam maliyeti olarak açıkladığımız rakamları daha önce paylaştık. Geldiğimiz nokta itibariyle açıkladığınız rakamı işçi kesimi olarak kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. 2008 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden kriz nedeniyle alım gücünün en düşük dönemini yaşıyoruz. Bu belirlenen rakamın işçilerimize 10 gün bile yetmeyeceğini düşünüyoruz. Kararınıza katılmıyoruz ve toplantıdan ayrılıyoruz.”

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN