2020 emekli maaşı hesaplama ekranı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2020 emekli maaşı hesaplama ekranı

Emeklilik için gün sayan ya da aktif çalışma hayatı devam eden 4A (SSK), 4B (BAĞ-KUR) çalışanları emekli maaşı hesaplama işlemlerini merak ediyor. Özellikle 2020 yılı emekli zam oranlarının netleşmesiyle beraber ne kadar emekli maaşı alırım sorusuna yönelik araştırmalar hız kazandı. 2020 emekli maaşı hesaplama ekranı aracılığı ile SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşlarına yönelik bilgiler öğrenilebiliyor. İşte, 2020 emekli maaşı hesaplama motoru ve konuyla ilgili detaylı bilgiler.

Bu haber 04 Şubat 2020 - 19:04 'de eklendi ve 115 kez görüntülendi.

2020 emekli maaş zammı 2019 aralık ayı enflasyon rakamlarının belli olmasıyla açıklandı. Emekli maaşlarına gelen zammın ardından, emekli maaşı hesaplamalarına yönelik bilgiler hız kazandı. Milyonlarca çalışan emekli olduğunda alacakları maaşın ne kadar olduğunu öğrenmek adına SGK ve Bağkur emekli maaşı hesaplama motorunu araştırıyor. Peki, emekli maaşları neye göre belirlenir? İşte, 2020 emekli maaşı hesaplama işlemlerine yönelik ayrıntılı bilgiler.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

4A çalışanlarının emekli olduklarında kendilerine kaç lira yaşlılık aylığı bağlanacağını öğrenebildikleri internet uygulaması SGK’nın resmi sayfası üzerinden kullanılabiliyor. SGK emeklileri T.C kimlik no, SSK Sicil No, baba adı, nüfus il, doğum tarihi gibi bilgilerle ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebiliyor.

BAĞ KUR EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Bağkur hesaplama için aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklayın. Açılan sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayın. Daha sonra T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi giriniz. Yönlendirildiğiniz sayfada Kurumu kısmından esnaf mısınız yoksa tarımla mı uğraşıyorsunuz onu seçin. Daha sonra Sorgula seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız.

1. Aylığınız 4/b sisteminde hali hazırda kayıtlı olan hizmetinize göre bugün talep etmişsiniz gibi hesaplanmış olup yaklaşık bir değerdir.

2. Asıl aylık talep durumunda hizmetler ve kayıtlar incelendikten sonra hesaplanabilir. Bu ekranda hesaplanmış aylık resmi evrak olarak kullanılamaz.

3. Hizmet bilgileri kurallara uygun girilmemişse aylık bu ekrandan hesaplanamaz.

4. 5400 günden az kayıtlı hizmeti bulunan kişiler için de aylık hesaplanamaz.Bu ekranda aylığınızın hesaplanması, aylığı hak ettiğiniz anlamına gelmez.

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

4A (SSK) çalışanları için emeklilik aylığı hesaplama:

Öncelikle bunun için aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, Baba adınızı, Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve son olarak doğum tarihinizi giriniz. Daha sonra Sorgula butonuna basarak emeklilik aylığı hesaplama işlemini tamamlayınız.

4B (BAĞ-KUR) çalışanları için emeklilik aylığı:

Vermiş olduğumuz linke tıklayın. Açılan sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayın. Daha sonra T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi giriniz. Yönlendirildiğiniz sayfada Kurumu kısmından esnaf mısınız yoksa tarımla mı uğraşıyorsunuz onu seçin. Daha sonra Sorgula seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN