2016 Ataması Öğretmenler Tayin Mağduru Olmak İstemiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2016 Ataması Öğretmenler Tayin Mağduru Olmak İstemiyor


Web Banner

Kamuoyununun önemli bir kısmı bu ilgiliendiren, bilinmez aytınlatılması gereken bir konuda yine kamuoyunun desteğini rica ederiz. 15 temmuz hain darbe girişimden mağdur olan 20000 öğretmenimiz darbe girişimi yüzünden görevine geç başlamak zorunda kaldı.

MEB tarafından Kanun gereği il dışı tayin hakkından sadece 10 günlük bir göreve geç başlama durumu sebebiyle 2016 ekim ayında atanan öğretmenlerimiz faydalanamıyor. Bunun sebebi göreve geç başlayan öğretmenler değildir. Normal şartlarda 4. yılını tamamlayıp tayin hakkını istemesi gereken öğretmenler sadece 10 günlük gecikmeden kaynaklı ellerinde olmayan sebeplerden dolayı faydalanıyor. Yaşanan bu geniş kapsamlı mağduriyetin ilgililer tarafından pür dikkat incelenmesi ve takip edilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Kısacısı çözüm önerimiz ; il dışı tayin isteme şartı için 30 eylül tarihi yerine 31 aralık tarihinin baz alınmasını önemle talep etmekteyiz. Tekrar belirtmek isteriz ki bu konu hakkında alınacak karar 20000 öğretmenimiz için hayati bir değer taşımaktır.Sorumların bu hayati meseleye duyarsanız kalmayacağını ve çözüme kavuşturacaklarına gönülden inanmaktayız.

Web Banner
Web Banner