Ağırlaştırılmış Yasaklar Geri mi Geliyor? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ağırlaştırılmış Yasaklar Geri mi Geliyor?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlığında Kovid-19 gündemiyle bugün toplanıyor.


Web Banner

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınması beklenen yeni tedbirler var. Bu kapsamda kabinenin hafta içi sokağa çıkma yasağı ve seyahat yasağı dahil birçok konu gündeme gelecek.

Kabine kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat açıklayacak.

Toplantıda Sağlık Bakanı Koca, iki haftalık hafta sonu sokağa çıkma yasağın neticeleri ve Kovid-19 vakalarıyla alakalı sunum yapacak.

Hafta sonu belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasağı bütün hafta sonu uygulanması gündemde.

Vaka sayıları yüksek olduğu illerde sokağa çıkma yasağı hafta içi de uygulanması gündeme alınacak.

Bilim Kurulu 20 il için seyahat yasağı önerdi Kabine toplantısında karar verilecek olan bir diğer kritik yasak ise şehirlerarası seyahat yasağı olacak.

Toplantıda, Bilim Kurulu tavsiyesiyle vaka ve ölüm sayıları yüksek olduğu 20 şehirde kademeli olarak seyahat yasağı getirilmesi gündemde.

Seyahat yasağı gündemde olan şehirler, Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat yasağı önerdi.

Toplantının gündemindeki bir diğer yasak ise 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı olacak.

Havaların soğumasına paralel olarak yüksek risk grubunda olan 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılması da planlanıyor.

Web Banner
Web Banner