Başakşehir’de okul öncesi eğitimin toplantısı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Başakşehir’de okul öncesi eğitimin toplantısı


Başakşehir kaymakamılığının himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitimin sorunları ve çözümleri ile ilgili  toplantı yapıldı.

Başakşehir kaymakamı Uğur TURAN  başkanlığında gerçekleşen toplantıya şube müdürü Tahsin Nalbant,çeşitli Üniversitelerden akademisyenler ilçe de bulunan STK temsilcileri,okul müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda okul öncesi eğitimle ilgili sorunlar konuşulurken katılımcılar bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerine ilişkin fikirlerini paylaşdılar

Temel sorunlardan biri olarak görülen fiziki şartların yetersizliği ile ilgili ne yapılması gerektiği tartışıldı. Sonuç olarak 7500 çocuğun ana sınıfında eğitim aldığı bu sayının artması için gerekli çalışmaların yapıldığı dile getirildi.

Kaymakam Uğur TURAN  ise yaptığı konuşmada Başakeşehir Kaymakamlığı olarak Belediyenin de desteğiyle bilgi evlerinden faydalanma,gezici otobüs desteği talep edeceklerini söyledi. Osb sanayisinden de destek talep ettiklerini belirten Kaymakam TURAN  toplantıdan çok memnun kaldığını, sunumu çok beğendiğini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti. 

Okullaşma alanında Başakşehir 15. Sıradan 4. Sıraya yükselerek yine bir başarıya imza attığı belirtilirken sıralamalanın daha yukarılara çıkması için gerekli koordinasyonun sağlanacağı söylendi.

Hikmet Uluğbey 6 yeni sınıf yapıldığını ,İmam hatiplerde anasınıfı olmadığını, anasınıfı kontenjanlarının dolmadığı okullarda tespit edilerek gerekli adımların atıldığını belirtti.