1000 TL Pandemi Yardım Başvurusuyla İlgili Önemli Uyarı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

1000 TL Pandemi Yardım Başvurusuyla İlgili Önemli Uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden son dakika açıklaması: 3 bin TL pandemi yardımı mesajlarına sakın inanmayın. Pandemi yardımı 1000 TL ve e Devlet üzerinden gerçekleşiyor.


Son zamanlarda birçok vatandaşın telefonlarına mesajlar gelmeye başladı. Söz konusu mesajlarda vatandaşlara 3 bin TL pandemi parası yardımı yapıldığı gayet resmi bir dille yazılmış hatta mesajın sonuna bir de başka yerlere itibar etmeyin uyarısı eklenmiş.

Artık dolandırıcılığı daha ileri seviyelere götüren , ihtiyaç sahibi vatandaşın cebindeki son kuruşlara gözünü diken dolandırıcılar, son zamanlarda birçok kişiye mesaj göndererek pandemi kozunu oynamaya başladı.

Daha önce pandemi 1000 TL ödemesi yapılacak diye mesaj atan dolandırıcıların şimdiki oyunu ise 3 bin TL oldu. Binlerce vatandaşın cep telefonuna sanki devlet tarafından mesaj gönderilmiş gibi gösteriliyor. Söz konusu mesajda ise şu ifadeler yazıyor:

Mesajın sonunda kısaltılmış link ekleniyor. Bu link ise zararlı olup linke tıklanması durumunda bilgileriniz çalınıyor internet bankacılığı hesabınız çalınabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, “3 bin TL pandemi yardımı’ başlığıyla gelen mesajları sakın tıklamayın. Facebook, instagram gibi sosyal medya hesaplarından pandemi yardımı içerikli mesajları kesinlikle tıklamayın.

Kimlik veya kart bilgisi sakın vermeyin. Para yardımı alacağınızı düşünerek verdiğiniz kart bilgileriyle internetten harcama yapıyorlar.

Geri ödemesiz pandemi destek başvurusu için telefonunuza gelen uygulama linklerini asla açmayın. Telefonunuza virüs bulaşır. Tüm bu bilgiler de dolandırıcıların eline geçer.”

KREDİ KARTI AİDATLARI VERİLECEK YALANI DA EKLENDİ

Pandemi dolandırıcılığının yanı sıra vatandaşların karşısına devamlı olarak kredi kartı aidatları geri ödenecek gibi gönderiler çıkıyor. E Devlet gibi hazırlanmış sitelerde yapılan dolandırıcılığa da itibar edilmemesi. Kredi kartı aidatları için kendi bankanıza gitmeniz gerekmektedir. İnternetten başvuru söz konusu değildir.

3 BİN DEĞİL 1000 TL PANDEMİ PARASI VERİLİYOR

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara pandemi sürecinde temel ihtiyaçlarını karşılaması için 1000 TL lik karşılıksız olarak para veriyor.

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada e devlet girişinizi yapın. Sonra sol üstte bulunan YENİ BAŞVURU linkine tıklayın ve başvuru için istenen bilgileri girerek müracaatınızı gerçekleştirin

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu